1- سوء استفاده
در کشوری که رابطه جای ضابطه را بگیرد و رشوه گیری رواج پیدا کند و خدمت گزاران ملت به خدمت گزاران شخصی تبدیل شوند و منافع خود را در نظر بگیرند واز قوانین و قوای کشور به نفع خود استفاده کنند فقط منافع خود را مد نظر داشته باشند یا در ساعات اداری به فکر کار وزندگی خود باشند ودر اداره از حسن نیت دیگر ان سوء استفاده کردن تبعات خاص خود را به دنبال دارد.
شرح برخی از اصول پیشرفت به زبانی ساده :
1-اصل تعقّل : بنا بر این اصل باید برای پیشرفت در هر کاری ابتدا با تعقّل و تفکّر سرانجام آن کار را سنجیده و سپس راه درست را انتخاب کرد.
2- اصل اراده : این اصل بدین منظور است که بتوانیم در انجام اصل بعدی موفق باشیم و به خوبی از عهده ی انجام آن بر آییم.
3- اصل توکّل : بعد از اندیشه و جزم عزم ، برای پیشرفت باید با توکّل به خدا اقدام کرده و از اصول بعد پیروی کرد.
4- اصل برنامه ریزی : واضح است که برای موفقیت و پیشرفت در هر امری وجود برنامه ای مطابق با اصول برنامه ریزی لازم و ضروری است.
5- اصل پیشنهاد پذیری : بر اساس این اصل باید برای پیشرفت و تعالی از پیشنهادات افراد آگاه استفاده کرد.
6- اصل انتقاد پذیری : بر اساس این اصل باید برای پیشرفت در هر کاری به انتقادات دیگران احترام گذاشت و از آنها برای پیشرفت در کار استفاده کرد.
7- اصل اعتدال : بر اساس این اصل باید برای پیشرفت و مبارزه با موانع مختلف اعتدال و میانه روی در هر کاری را رعایت کرد تا از افراط و تفریط که یکی از موانع پیشرفت است جلوگیری شود.
8-اصل شناخت و استقامت در برابر موانع : در این اصل می آموزیم که باید در مقابل موانع پیشرفت و ترقی، مانند کشورهای ابر قدرت و سلطه جویی چون آمریکا و انگلیس استقامت ورزیم.
9- اصل واقع بینی : در صورت مواجهه ی احتمالی با شکست ، اصل واقع بینی امری حساس در ایجاد شروعی دوباره همراه با اراده ای قوی تر و تلاشی اصولی تر است.
ظاهرنگری
ظاهرنگری به دلیل غلبه روحیه فقهی در دین بر کل کارهایمان سایه افکنده است. یعنی به جای آنکه ما به ارزش و انگیزه کار توجه کنیم فریفته ظاهر میشویم. این ظاهربینیها ما را برای ظاهرفریبی آماده میکند. در هر جا که اخلاق، عرفان و روانشناسی فدای فقه و ظواهر شود این روحیه غلبه پیدا میکند.
در پایان پیشنهادی دارم که دارای دو نکته است:
اول اینکه در باب هر کدام از موارد مطرحشده فکر کنیم که درست است یا نه. اگر درست است اول کاری که باید کرد این است که در شخص خودمان بررسی کنیم.
یعنی اینکه این نکتهها را ذرهبین نکنیم و روی دیگران بگیریم بلکه اول ذرهبین را روی خودمان بگیریم.
نکته دوم: اینکه اگر مطالب گفته شده درست است روشنفکران و مصلحان اجتماعی به جای اینکه همیشه مجیز مردم را بگویند و فکر کنند تمام مشکلات متوجه رژیم سیاسی است. باید از مجیزگویی مردم دست بردارند و به مردم بگوییم چون شما اینگونهاید حاکمان هم آنگونهاند.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محمدحسین ( یکشنبه 88/12/9 :: ساعت 4:17 عصر )
جدی نگرفتن زندگی
سقراط از ما میخواست که در عین شوخطبعی زندگی را جدی بگیریم کسانی زندگی را جدی میگیرند که دو نکته را باور کنند.
1-باور به مستثنی بودن از قوانین حاکم بر جهان.
دلیل هر جدی نگرفتن مستثنی ندانستن خود از قوانین هستی است.
2-نسبتسنجی در امور
روانشناسان اصطلاحی دارند با این مضمون که انسان باید بتواند وزن امور را نسبت به هم بسنجد. انسانهایی که زندگی را جدی نمیگیرند چیزهای مهمتر را برای چیزهای مهم رها میکنند. فراوانند انسانهایی که در طول زندگی خطای تاکتیکی نمیکنند اما خطای استراتژیک عظیم دارند یعنی کل زندگی را میبازند اما در ریزهکاریها وسواس دارند.
شخصیتپرستی
کمتر مردمی به اندازه ما شخصیتپرستند و شخصیتپرستی جز این نیست که شخصیتی خود را بر خود عرضه می کند و خوبیهایی که در زندگی اطراف خودمان نمیبینیم از سر توهم به او نسبت میدهیم و او را به دست خودمان بزرگ میکنیم.
به یقین می توان گفت در جامعه ای که شخصیت پرستی رواج دارد از پیشرفت وتکامل خبری نیست ،
عوامل پیشرفت:
به نظر من در بحث پیشرفت که وارد می شویم به چند اصل بر میخوریم که با رعایت آنها پیشرفت ما اصولی و به قول معروف با پایه و اساس خواهد بود این اصل ها بدین شرح اند :
1-اصل تعقّل
2- اصل اراده
3- اصل توکّل
4- اصل برنامه ریزی
5-اصل پیشنهاد پذیری
6- اصل انتقاد پذیری
7- اصل اعتدال
8- اصل شناخت و استقامت در برابر موانع
9-اصل واقع بینی
10- اصل شجاعت
11- اصل ابتکار و خلاقیت
سه عامل اصلی سبب پیشرفت وحفظ هویت ملی
اول، مدیریت های بسیار لایق، شایسته، آگاه و پاکدامن که در راس نهادها و ارگان های صنعتی، تجاری و مالی و اقتصادی قرار دارند;
دوم، کوشندگی و کاری بودن مردم این کشورها در تمامی سطوح جامعه که ناشی از وجود عرق ملی شدید است;
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محمدحسین ( یکشنبه 88/12/9 :: ساعت 4:17 عصر )