فصل چهارم
منبع
نام کتاب: دیوان امام علی (ع)
موضوع کتاب: خداشناسی، اخلاق، عرفان و اتحاد جنگی
مترجم: مصطفی زمانی
شعر فارسی: حسین میری
تاریخ ترجمه: سال 1361 شمسی
تاریخ چاپ: تابستان 1362 شمسی
ناشر: انتشارات پیام اسلام، قم، تلفن 25847
حروفچینی خیرخواه تلفن 391913
ارزش علم
1ـ مردم از نظر هیکل مثل یکدیگرند. پدر آنان آدم و مادرشان حوا است.
انسان که به صورت همچون یکدیگرند باید که به عین مهر درهم نگرند
نام پدر و مادر صوری نبرند لیکن قوم زیک مادر و از یک پدراند
2ـ اگر زن و مرد دنیا از نظر نژاد شرافتی دارند که به آن میبالند، اصل آنان آب و گل است. (نطفه هم از آب و خاک به عمل میآید).
فصل سوم
شناسنامه کتاب
دختران چه میپرسند.
نویسنده: محمود اکبری
ناشر: گلستان ادب
نوبت چاپ: چهارم تابستان 84
چاپ: بقیع
شمارگان: 5000 نسخه
سوالهایی که برای دختران و . . . به وجود میآید ـ بدانیم بد نیست؟!
اگر این غرایزی که در دوران بلوغ در انسان به وجود میآید، بد است چرا خداوند آنها را در ما قرار داده است؟ خداوند از روی حکمت و علم، در هر دورهای در وجود انسان تمایلات و غرایزی قرار داده و هیچ کدام را بیهوده و یا مضر خلق نکرده است؛ از جملهی این غرایز، تمایلات و خواستههایی است که در دور از بلوغ برای انسان پیدا میشود. اگر اینها در وجود بشر نبودند، اساس خانواده از بین میرفت و هیچ زن و مردی حاضر نبودند که خانوادهای تشکیل دهند.
فصل دوم
اصولاً هر مجلسی که در آن گناه میشود مجلس عزا و ماتم میباشد.
چه عزا و مصیبتی بالاتر از این که به وسیله این عروسیها دهها دختر و پسر و زن و مرد نامحرم به گناه آلوده شوند و با هم رابطه نامشروع برقرار سازند. زیرا هنگامی که مردی زنی زیباتر از همسر خویش را در اینگونه مجالس دید طبیعی است که نسبت به همسرش و زندگی بیعلاقه و دلسرد میشود و به دنبال آن پاشیدن نظام خانواده و آینده سیاه و تاریک فرزندان را به وسیله درگیریها و طلاق به ههمراه خواهد داشت. اکنون به بعضی از این عذابها توجه فرمایید:
فصل اول
شناسنامه کتاب:
نام: بهشت جوانان یا آنچه باید یک زن و مرد بدانند.
مؤلف: اسدالله محمدینیا
ناشر: سبط اکبر (ع)
نوبت چاپ: نوزدهم (نهم این نا ) ـ زمستان 1383.
تیراژ: 2500 نسخه
چاپ: غدیر
لیتوگرافی: کومز
تعداد صفحات: 536
حیا چیست؟
حیا خرمی است برخاسته از درک خوبیها و بدیهای اختیاری بدینرو است که انسان، دستهای از کارها را خوب و دستهی دیگر را بد میداند؛ برخلاف حیوانات که چون این درک در آنها نیست، شرم و حیا ندارند. علاّمه مجلسی (ره) در باره حقیقت حیا میفرماید: «ملکهای است که موجب خودداری از کارهای قبیح میگردد.»1
مقدمه
یکی از مباحث کهن و مهم علوم انسانی، مسألهی «اخلاق» است. کاوشگران روح بشر از دیر زمان تاکنون، از هنجارهای ناهنجارهای دوران بسیار سخن گفتهاند و در مورد بشر از دیر زمان تاکنون، از هنجارها و ناهنجارهای روان بسیار سخن گفتهاند و در مورد نقش فضایل و رذایل کتابها نوشتهاند. متفکران مسایل روحی بر این باورند که زندگی شرافتمندانه و ارکان خوشبختی بشر به اخلاق بستگی دارد؛ ملتی که از کمالات اخلاقی بهرهمند نباشد، مهمترین آلن سعادت خویش را از دست داده و محکوم به مرگ است:
اقوام روزگار به اخلاق زندهاند
قومی که گشت فاقد اخلاق مردنی است
بنام خدا
عنوان مقاله
راههای رسیدن به پیشرفت و تعالی همهجانبه چیست؟؟ و چه موانعی را از دستیابی به این نقطه بلند باز میکند؟؟
موضوع مقاله
تفرجی در کوچه باغهای فضائل اخلاقی با سپری در برابر خارهای رذیلت
شکایت همسایه
شخصی آمد حضور رسول اکرم (ص)، و از همسایهاش شکایت کرد، که مرا اذیت می-کند و از من سلب آسایش کرده. رسول اکرم (ص) فرمود: «تحمل کن و سر و صدا علیه همسایهات را نینداز، بلکه روش خود را تغییر دهد.» بعد از چندی دو مرتبه آمد و شکایت کرد. این دفعه نیز رسول اکرم (ص) فرمود: «تحمل کن» برای سومین بار آمد و گفت: «یا رسولالله این همسایه» من، دست از روش خویش برنمیدارد و همانطور موجبات ناراحتی من و خانوادهام را فراهم میسازد.»
این دفعه رسول اکرم (ص) به او فرمود: «روز جمعه که رسید، برو اسباب و اثاث خودت را بیرون بیاور، و سر راه مردم که میآیند و میروند و میبینند بگذارم، مردم از تو خواهند پرسید که چرا اثاثت اینجا ریختهای؟ بگو از دست همسایهی بد، و شکایت او را به همهی مردم بگو.»