11- چرا پروژههای ERPاغلب شکست میخورند؟
ERP روند کار افراد را در تمام موسسه دگرگون میکند. اگر کارکنان در هر یک از بخشها با این امر که روشهای جدید بهتر از روشهای قبلی هستند موافق نباشند، در مقابل استفاده از نرمافزار مقاومت میکنند، مقاومت درونی موسسه در برابر تغییر یکی از دلایل متداول شکست پروژههای ERP است.
اگر این مسائل هم حل شوند، باز هم نصب برنامهای به پیچیدگی یک ERP دشواریهای زیادی دارد. تنظیم سوییچهای ERP برای آنکه با نیازهای موسسه منطبق شود، نیاز به درک عمیقی از روند عملیات فعلی دارد؛ عملیاتی که پس از تنظیم ERP بازسازی خواهد شد.
در تحقیقی که توسط MaheshwariوKumar در سال2002 انجام شده است موانع اصلی موجود در راه پیاده سازی این سیستمها در قالب فاکتورهایی با نظرخواهی از شرکتهای استفاده کننده از سیستمهایERP شناخته شده اند که درجدول ( 2 ) به آنها اشاره شده است .
موانع موجود در پیاده سازی سیستمهایERP درصد پاسخ دهندگان
مشکلات تغییر از سیستم قبلی به جدید 50
عدم جود افراد ماهر در پروژه 42
هزینه های بالای پیاده سازی 42
مشکلات موجود در تخمین نیازهای پروژه 42
مقاومت اصلی از سوی پرسنل و کارکنان 25
محدودیت منابع موجود در موسسه 25
عدم وجود دیدگاه و استراتژی مشخص در مورد بکارگیری ERP 25
شکاف دانشی و عملی موجود بین کارکنان و تیم راه اندازی 25
همکاری و هماهنگی بین گروههای وظیفه ای 25
عدم وجود تعهد مدیریت ارشد 25
مشکلات فنی در ساختار سازمانی 8
اشکالات موجود در نرم افزار 8
پشتیبانی و آموزش کارکنان 8
با توجه به روند رو به گسترش جهانی شدن و افزایش رقابت در بازارهای جهانی ، شرکتها در سالهای آینده ناگزیر به پیوستن به بازارهای جهانی خواهند بود و برای انجام این کار وجود آمادگی لازم از جهات مختلف امری ضروری بنظر میرسد .از مهمترین ابزارهای مورد استفاده جهت کسب این آمادگی میتوان به عامل فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد که با استفاده از آن قادر خواهیم بود هر چه سریعتر این مسیر را طی کنیم .یکی از ابزارهای مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات که نقش مهمی در یکپارچگی اطلاعات و عملیات موجود در موسسات داشته و نهایتا" با استفاده از امکانات خاص زمینه را برای پیوستن به بازارهای جهانی فراهم میسازد ، سیستمهای برنامه ریزی منابع سازمان یا ERP میباشد که در حال حاضر بعنوان یکی ازآخرین ابزارهای برنامه ریزی و مدیریت در جهان مطرح میباشد . این سیستمها قادرند با بهره گیری از فناوری اطلاعات ، سیستم ها و عملیات موجوددر سازمانهارا یکپارچه کرده و در قالب یک پایگاه اطلاعاتی واحد در دسترس قرار دهند . در بررسی ادبیات تحقیق انجام شده در این موضوع ، مهمترین نکته نرخ بالای شکست و ناکامی در اجرای این پروژه ها میباشد ، این مقاله بمنظور تعیین فاکتورهای مهم و موثر بر موفقیت یا ناکامی این پروژه ها تدوین شده است.