انتقاد می کنم اما انتقاد نکن
خصوصیات عاطفی دوره نوجوانی و جوانی
1- عدم تعادل و بیثباتی عاطفی یکی از بارزترین ویژگیهای این دوره میباشد. اکثر اوقات به هنگام بروز خشم نمیتوانند رفتار و گفتار خود را کنترل نمایند ، خیلی زود متاثر میشوند ، به خصوص زمانی که احساس میکنند کسی به حرفشان گوش نمیدهد و به همین خاطر دست به اعمال ناخوشایندی میزنند و سپس پشیمان شده ، خود را سرزنش میکنند. حساسیتها و هیجانات ناشی از زودرنجی که از خصوصیات دائمی این دوران میباشد ، اغلب به علت تغییرات و تحولات غدد داخلی و میزان ترشحات هورمونها و نوع تربیت و آموزش دوران گذشته است که در مجموع وضع زندگی عاطفی آنها را تغییر میدهد و گاهی با کوچکترین برخوردی عصبانی میشوند ، و به هنگام عصبانیت و خشم ممکن است به گریه متوسل شوند و یا غمگین و افسرده به تنهایی پناه ببرند.
حساسیتها و هیجانات ناشی از زودرنجی که از خصوصیات دائمی این دوران میباشد ، اغلب به علت تغییرات و تحولات غدد داخلی و میزان ترشحات هورمونها و نوع تربیت و آموزش دوران گذشته است که در مجموع وضع زندگی عاطفی آنها را تغییر میدهد و گاهی با کوچکترین برخوردی عصبانی میشوند. 2- مورد توجه همسالان واقع شدن و به خصوص تایید آنها را کسب نمودن و افزودن دوستان همجنس باعث میشود که اهمیت بزرگسالان در نزد آنها کمتر از همکلاسان و همسالان باشد، بنابراین کسب استقلال عاطفی از والدین نیز در این دوره از اهمیت خاصی برخوردار میباشد.
3- تحمل شنیدن انتقاد و سرزنش را ندارند ، ولی بر عکس خودشان از دیگران انتقاد میکنند که گاهی اوقات منجر به اختلاف نظر با والدین میشود و باعث عدم ارتباط صمیمانه با آنها میگردد.
4- احساسات فداکارانه و مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم و ستمدیده در این دوره ظاهر میشود.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محمدحسین ( دوشنبه 89/2/13 :: ساعت 8:45 صبح )