ارزیابی عملکرد فناوری اطلاعات بااستفاده از BSC BSC دپارتمانهای فناوری اطلاعات را به ارجحیت دادن به نوآوریهای کلیدی راهبردی، با بهره گیری از موارد زیر، قادر ساخته است:
تخصیص منابع مناسب؛
هماهنگ کردن فناوری اطلاعات و راهبردهای تجاری؛
و برانگیختن مردم برای نیل به اهداف.
در بالاترین سطح BSC چارچوبی است که برای ترجمه استراتژی به اهداف عملیاتی به ما کمک می کند. اهداف عملیاتی عاملی موثر در رفتار و عملکرد هستند.
برای ارزیابی عملکرد فناوری اطلاعات بااستفاده از BSC ، 4 هدف عمده فوق را تعریف می کنیم و برای هرکدام شاخصهایی مطرح مــی سازیم. الف - یادگیری و رشد: برای نیل به چشم انداز سازمان ما چگونه باید یاد بگیرد و بهبود یابد؟
شاخصهای ارائه شده در جدول شماره یک ما را در نیل به این هدف یاری می کند:
باتوجه به نوبودن صنعت فناوری اطلاعات و تغییر و پیشرفت مداوم آن، پروژه های فناوری اطلاعات بعضاً به صورت افسار گسیخته و یا در بهترین حالت با بهره گیری از روشهای مدیریت پروژه، هدایت می شوند. در اینگونه پروژه ها بحث ارزیابی عملکرد به خاطر غیرمحسوس بودن ویژگیهای آنها نسبت به دیگر انواع پروژه ها غریب است. با به کارگیری مدل BSCو یا سایر مدلهای ارزیابی عملکرد، پروژه هـای فناوری اطلاعات را مـــی توان در قالب شاخصهایی استاندارد، ارائه داد. این مقاله شاخصهایی را به عنوان پیشنهاد ارائه داد، ولی نیل به شاخصهایی دقیقتر محتاج کنکاشی عمیقتر در مراحل توسعه پروژه های فناوری اطلاعات است.
منابع
1 - ارزیابی متوازن، تدبیر 132، ولی نادی قمی و مجید زارع، ارزیابی متوازن، تدبیر شماره 132.
2 - Bob Hugh and Mike Cotterell ,Software Project Management school of Information Management, university of Brighton, McGRAW-HILL,2002
3- Best Practice in Scorecarding for IT, Abstract of a conference in October 2003, San Francisco, CA.
4- The Balanced Scorecard vs. The EFQM Business Excellence Model Henrik Andersen, Gavin Lawrie and Michael Shulver, june 2000. 8- IT for Management