حدود نیم قرن پیش حادثه ای در تاریخ ایران به وقوع پیوست که برای نخستین بار همبستگی ملت ایران برای رسیدن به حقوقش را در برابر زیاده خواهی های بیگانگان به اثبات رساند .
" نهضت ملی شدن صنعت نفت " نه تنها اقدامی برای بهره برداری از منابع ملی در جهت تعالی کشور بود بلکه به نمادی از غرور و استقلال خواهی ملت ایران تبدیل شد . منابع ارزشمند نفتی ایران به عنوان سرمایه ای ملی در طول قرن بیستم تا انقلاب ملی شدن صنعت نفت همواره مورد سوء استفاده و چپاول بیگانگان قرار داشت و این برای ملت مغرور و عدالتخواه ایران به شدت سنگین و غیر قابل قبول به نظر می رسید . همین مسئله سبب شد تا مردم برای استیفای حقوق پایمال شده ی خود ، به حمایت از سیاستمداران عدالتخواه برخیزند و قدرتهای آن زمان دنیا را مجبور به کرنش در برابر اقتدار خود کنند .
و اکنون نیم قرن بعد تاریخ مو به مو تکرار می شود و یکبار دیگر شاهد صف بندی اهریمنان و حاکمان خودخوانده ی جهان در برابر حقوق مسلم ملت ایران هستیم . امروز " نهضت ملی شدن انرژی هسته ای " نه تنها برای بهره برداری از سوخت پاک و ارزان در جهت سرعت بخشیدن به پیشرفت و تعالی جامعه ی نمونه ی اسلامی برپا شده ، بلکه تبدیل به فرصتی دیگر برای ابراز وجود ملت ایران و بر آوردن فریاد عدالت و برائت از اهریمنان شده است . این مسئله حقیقتا امروز از یک مسئله ی فنی و یا حتی سیاسی خارج و تبدیل به یک مسئله و موضوع حیثیتی شده است همانطور که مسئله ی ملی شدن صنعت نفت بیش از آنکه مربوط به نفت و یا سیاست باشد یک موضوع حیثیتی بود .
شباهتها میان دو اتفاق یاد شده ، یعنی " ملی شدن صنعت نفت " و " ملی شدن انرژی هسته ای " ، آنقدر فراوان است که باز شماری آنها حتی به صورت تیتروار به وقت و مجال بسیار بیشتری نیاز دارد ، اما موردی که بسیار قابل توجه ، شنیدنی و در خور تامل است اینکه ، در هر دوی این رویارویی ها ، اهریمنان استعمار و استثمار به سرکردگی انگلستان و شیطان بزرگ ( آمریکا ) ، ملت ایران را فاقد توانایی و صلاحیت لازم برای داشتن و بومی کردن این صنایع می دانستند و می دانند و همانگونه که در جنبش ملی شدن صنعت نفت ، ملت ایران را با بهانه ی نداشتن صلاحیت به دادگاههای بین المللی کشاندند و این ملت مغرور را تهدید به تحریم نمودند ، امروز هم با همین بهانه و متهم کردن ایرانیان به بی لیاقتی ، تهدید به ارجاع به شورای امنیت و تحریم های احتمالی می کنند ، غافل از آنکه با ملتی مقاوم و به شدت مغرور طرف هستند که " سر به دار می دهد ولی تن به ذلت نمی دهد " .
امروز ما جوانان ایران به پداران خود افتخار می کنیم و با افتخار و غرور در برابر اهریمن فقر و ارتجاع غرب ، سر را بالا می گیریم و استوار می ایستیم و فردا فرزندان ما به ما افتخار خواهند کرد و در برابر اهریمن سر را بالا خواهند گرفت و مغرور خواهند ایستاد .
همه چیز در دست من و توست ...
من اگر برخیزم ، تو اگر برخیزی ، همه برمی خیزند ...
من اگر بنشینم ، تو اگر بنشینی ، چه کسی برخیزد ؟؟؟
چه کسی با دشمن پنجه در پنجه درآویزاند ؟؟؟ ...
برای توضیح هر چه بهتر عوامل پیشرفت و پیروزی انسان بهتر است ابتدا تاثیر داشتن صبر را بیان نمایم:
انواع صبر:
1-صبر بر اطاعت، یعنى شکیبایى در برابر مشکلاتى که در راه اطاعت وجود دارد.
2-صبر بر معصیت، یعنى ایستادگى در برابر انگیزه هاى نیرومند و محرک گناه.
3-صبر بر مصیبت،یعنى پایدارى در برابر حوادث تلخ و ناگوار و عدم برخورد انفعالى و ترک جزع و فزع.
«صبر»از مهمترین ارکان ایمان است،امیر مؤمنان على علیه السلام موقعیت صبر را در برابر ایمان، همانند موقعیت سر نسبت به بدن مى دانند در قرآن مجید نیز کمتر موضوعى را مانند صبر مورد تاکید قرار داده است. حدود هفتاد آیه،از صبر سخن به میان آمده که بیش از ده مورد آن به شخص پیغمبر اسلام صلى الله علیه و اله اختصاص دارد. قرآن براى صابران، اجر فراوانى قائل شده، «انما یوفى الصابرون اجرهم بغیرحساب» و کلید ورود بهشت، صبر و استقامت شمرده شده است، آنجا که مى گوید:
«فرشتگان بر در بهشت به استقبال مى آیند و به آنها مى گویند:«سلام علیکم بما صبرتم فنعم عقبى الدار ،سلام بر شما به خاطر صبر و استقامتتان،چه نیکو است سر انجام آن سراى جاویدان »
در حدیث معروف نبوى که در بحث هاى آینده به آن اشاره خواهد شد،صبر نیمى از ایمان شمرده شده است. با این اشاره به سراغ آیات قرآن مى رویم و تعبیرها و تاکیدهاى قرآن را در مساله صبر،مورد توجه قرار مى دهیم.
1- ...انا وجدناه صابرا نعم العبد انه اواب (سوره ص،آیه 44)
2- و جاءوا على قمیصه بدم کذب قال بل سولت لکم انفسکم امرا فصبر جمیل و الله
المستعان على ما تصفون (سوره یوسف،آیه 18)
3- و اسماعیل و ادریس و ذا الکفل کل من الصابرین (سوره انبیاء،آیه 85)
4- قال انک لن تستطیع معى صبرا (سوره کهف،آیه 67)
5- ...قال الذین یظنون انهم ملقوا الله کم من فئة قلیلة غلبت فئة کثیرة باذن الله والله
مع الصابرین (سوره بقره،آیه 249)
6- فاصبر کما صبر اولو العزم من الرسل و لا تستعجل لهم کانهم یوم یرون مایوعدون
لم یلبثوا الا ساعة من نهار... (سوره احقاف،آیه 35)
7- فاصبر صبرا جمیلا (سوره معارج،آیه 5)
8- یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا و اتقوا الله لعلکم تفلحون (سوره آل
عمران،آیه 200) 9
- یا ایها الذین آمنوا استعینوا بالصبر و الصلوة ان الله مع الصابرین (سوره بقره،آیه 153)
10- قل یا عبادى الذین آمنوا اتقوا ربکم للذین احسنوا فی هذه الدنیا حسنة و ارض
الله واسعة انما یوفى الصابرون اجرهم بغیر حساب (سوره زمر،آیه 10)
11- سلام علیکم بما صبرتم فنعم عقبى الدار (سوره رعد،آیه 24)
12- اولئک یجزون الغرفة بما صبروا و یلقون فیها تحیة و سلاما (فرقان،75)
13- و لنبلونکم بشى ء من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و
بشر الصابرین (سوره بقره،آیه 155)
14- ...و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر (سوره عصر،آیه 3)
نقش خانواده در پیشرفت جامعه
انسان موجودى اجتماعى است که پیش از هر چیز به خانواده نیاز دارد، چنان که براى تحقق بخشیدن به فرایند رشد و تکامل خویش به ارتباط با دیگران نیازمند است. خانواده تاثیر غیر قابل انکاری در پیشرفت و تعالی همه جانبه دارد و اگر خانواده را یک جامعه کوچک بدانیم پیشرفت آن پیشرفت کل حامعه را در بر خواهد داشت .
خانواده از نگاه قرآن :
خانواده یک واحد اجتماعى است که هدف از آن در نگاه قرآن، تأمین سلامت روانى براى سه دسته است: زن و شوهر، پدر و مادر و فرزندان. همچنین هدف، ایجاد آمادگى براى برخورد و رویارویى با پدیده هاى اجتماعى است.
در آیه 74 سوره فرقان مى خوانیم:
(والذین یقولون ربّنا هب لنا من أزواجنا قرّة أعین و اجعلنا للمتقین إماماً)
و کسانى که مى گویند خداى ما ما را از همسران مان نور چشمان ببخش و ما را پرهیزکاران گردان.
این آیه بر اهمیت خانواده و پیش آهنگى آن در تشکیل جامعه نمونه انسانى اشاره دارد، چنان که پیوندهاى سالم و درخشان خانوادگى را ایده آل پرهیزکاران معرفى مى کند. ارزش خانواده پیش از هر چیز بر پایه مودّت و دوستى بین اعضاى آن استوار است، اعضایى که انجام حقوق متقابل، آنان را در کنار یکدیگر نگاه داشته است و اگر این جریان بر اساس دوستى و تفاهم و برکنار از منیّت ها ادامه یابد به کمال انسانى مورد انتظار خواهد انجامید.
از نگاه قرآن, خانواده, مدرسه محبت و دوستى است، در آیه 21 سوره روم آمده است:
(و من آیاته أن خلق لکم من أنفسکم أزواجاً لتسکنوا الیها و جعل بینکم مودّة و رحمة إنّ فى ذلک لآیات لقوم یتفکّرون)
از نشانه هاى او این است که از خود شما جفتهایى براى شما آفرید تا نزد ایشان آرامش یابید، و میان شما دوستى و مهربانى برقرار ساخت. همانا در این نشانه هایى است براى آنان که مى اندیشند.
تربیت و تادیب جامعه سازان آینده (کودکان )
نوزاد انسان بیش از هر موجود دیگر نیازمند پدر ومادر(خانواده ) و حمایت آن دو مى باشد و نمى تواند به تنهایى به زندگى ادامه دهد، با آن که جانداران دیگر مى توانند پس از تولد نیازهاى اولیه خود را تا اندازه اى تأمین کنند. در این مسئله گرچه نیازهاى جسمى کودک مانند غذا، لباس و مصونیت در برابر خطرها مورد نظر است، اما بعد دیگر وجود او یعنى روان و شخصیت کودک نیز اهمیت دارد، زیرا شخصیت و روحیات او نیز در خانواده شکل مى گیرد و نخستین سنگ بناى آن گذاشته مى شود.
نقش زن در خانواده و پیشرفت جامعه
زن بعنوان مدیر خانواده و نقش اساسی آن در تربیت فرزندان یکی از ارکان های توسعه و پی ریزان پیشرفت و تعالی هر جامعه ای می باشد.
نقش زنان در جامعه در حال تغییر است و زنان توانایی بالایی در دستیابی به صلح از طریق فعالیت در انجمن ها و تغییر باورهای ذهنی افراد برای ساختن جامعه یی آگاه و دوستانه تر دارند. از زنان توانمند و کوشا به عنوان عنصر مهم در دنیای امروز برای ساختن جوامعی موفق و پیشرفته می توان نام برد.
نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی، کمک و یاری زنان دوشادوش مردان در پشت جبهه های دوران 8 سال دفاع مقدس، نقش زنان در عرصه های مختلف جامعه به خصوص در تحکیم بنیان خانواده، ترویج ارزش های دینی و اسلامی در جوانان در کودکی ، از جمله موارد موثر حضور زنان در جامعه و خانواده می باشد.
ما همچنین می دانیم که مردان تسلط و قدرت نفوذ بیشتری در سیاست سازی و تصمیمات فرهنگی برای قرن های متمادی داشته اند. چیزی که کمتر آشکار است قدرت زنانی است که به واسطه آداب و سنن فرهنگی دست و پا بسته و محدود نیستند و نیرو و قدرت اصلی در بازسازی جوامع از درون را دارند. زنان این خدمات را برای خود، خانواده هایشان، جوامع و فرهنگشان انجام می دهند. اثرات این فعالیت و کار بی صدای زنان نه تنها دنیای درونی آنها را تثبیت و متوازن می سازد بلکه به بیرون نیز برای استحکام و ثبات بخشیدن به دنیایی بزرگ تر سرایت کرده و تاثیرگذار است.
حمایت از فعالیت زنان توسط سیاستمداران در رسیدن یک ملت به ثبات، رفاه، اتحاد، یکپارچگی و حل تعارض ها کمک می کند. زنان برای ارتقا بخشیدن به سطح زندگی شهروندان با همکاری شان و در اوج آرامش آنها را توانمند کرده و به فرهنگشان ثبات بیشتری بخشیده و نقطه آغازی برای ثبات روابط بین فرهنگی هستند
عوامل پیشرفت انسان
1- قبل از هر چیز باید بدانید که مهم ترین عامل براى پیشرفت انسان کسب حلال و خوردن لقمه پاک است که ظرف وجود انسان را گسترش داده و توفیق صعود به مدارج بالاتر را نصیب او ساخته و به وقت انسان برکت مى دهد. از این گذشته با توجه به رشته اى که انتخاب کرده و موفق شده اید باید هوش و استعداد خوبى براى فراگیرى علوم دینى را داشته باشید شما مى توانید نیمى از وقت خود را صرف فراگیرى علوم دینى کنید و آینده درخشانى را براى خود رقم زنید و به عبارت روشن تر، با تحمل سختى ها، صرفه جویى در وقت و پرهیز از کارهاى بیهوده و یا کم فایده، مى توانید زمان قابل توجهى را به آموزش مباحث معرفتى اختصاص دهید .
2- براى ثبات قدم و استقامت بر ایمان به نماز اول وقت اهمیت دهید. هنگام هجوم وسوسه هاى شیطان ذکر«لاحول و لاقوة الا بالله العلى العظیم و صلى الله على محمد و آله» را زیاد بگویید. شب با وضو خوابیده و قبل از خواب استغفار مجرب امیر المومنین علیه السلام را که در کتاب "تجربه شیرین ندامت" ص263 آمده بخوانید. زیارت آل یاسین(زیارت امام زمان عج) را که در اواخر مفاتیح الجنان آمده مرتب بخوانید. صبح بعد از نماز صبح دعاى عهد را که در اواخر مفاتیح آمده بخوانید و گاهى با زبان خودتان با امام زمان خودتان حرف بزنید و از آن حضرت کمک بخواهید .
3- عدم توانایى براى پاسخ به سوالات مذهبی، دلیل بر مشکل اعتقادى یا افت روحى نیست بلکه احتیاج به دانش بیشتر و آموزش هاى خاص دارد که باید در تحصیل آن کوشا باشید .
4- انشاءالله با اهمیت دادن به تذکرات فوق، حالت دلهره و اضطرابتان نیز از بین خواهد رفت همچنین با مطالعه کتب مفیدى که خدمتتان معرفى مى شوند .
5- در این زمان معرفى استاد اخلاق کار دشوارى است و راه خطرناکی. به شما پیشنهاد مى کنیم با قرآن بیشتر انس بگیرید قرآن زیاد خوانده و در آن تأمل و تفکر کنید و کلمات نورانى پیامبر و اهل بیت او علیهم السلام را دقت مطالعه کنید و با توسل به امام زمان و آباء گرامى اش از آن بزرگوار بخواهید دوستان خوب و با معرفتشان را با شما آشنا سازند، بگونه اى که با یقین به مقصود خود برسید نه با خیال و احتمال !
6- کتبى که سفارش میشود عبارتند از :
1- شمیم آشنایى تالیف دکتر سید محمد بنى هاشمى 2- تجربه شیرین ندامت تالیف محمد حسین یوسفی 3- رمز موفقیت تالیف سید مرتضى مجتهدى 2جلد 4- مجالس حضرت مهدى ع تالیف محمد رضا باقى اصفهانی 5- گفتارهایى پیرامون امام زمان تالیف دکتر سید حسن افتخار زاده 6- مقدمه توضیح المسائل حضرت آیت الله وحید خراسانى ( که ارزش چندین بار مطالعه را دارد )
قبل از هر چیز باید بدانید که مهم ترین عامل براى پیشرفت انسان کسب حلال و خوردن لقمه پاک است که ظرف وجود انسان را گسترش داده و توفیق صعود به مدارج بالاتر را نصیب او ساخته و به وقت انسان برکت مى دهد. از این گذشته با توجه به رشته اى که انتخاب کرده و موفق شده اید باید هوش و استعداد خوبى براى فراگیرى علوم دینى را داشته باشید شما مى توانید نیمى از وقت خود را صرف فراگیرى علوم دینى کنید و آینده درخشانى را براى خود رقم زنید و به عبارت روشن تر، با تحمل سختى ها، صرفه جویى در وقت و پرهیز از کارهاى بیهوده و یا کم فایده، مى توانید زمان قابل توجهى را به آموزش مباحث معرفتى اختصاص دهید .
2- براى ثبات قدم و استقامت بر ایمان به نماز اول وقت اهمیت دهید. هنگام هجوم وسوسه هاى شیطان ذکر«لاحول و لاقوة الا بالله العلى العظیم و صلى الله على محمد و آله» را زیاد بگویید. شب با وضو خوابیده و قبل از خواب استغفار مجرب امیر المومنین علیه السلام را که در کتاب "تجربه شیرین ندامت" ص263 آمده بخوانید. زیارت آل یاسین(زیارت امام زمان عج) را که در اواخر مفاتیح الجنان آمده مرتب بخوانید. صبح بعد از نماز صبح دعاى عهد را که در اواخر مفاتیح آمده بخوانید و گاهى با زبان خودتان با امام زمان خودتان حرف بزنید و از آن حضرت کمک بخواهید .
3- عدم توانایى براى پاسخ به سوالات مذهبی، دلیل بر مشکل اعتقادى یا افت روحى نیست بلکه احتیاج به دانش بیشتر و آموزش هاى خاص دارد که باید در تحصیل آن کوشا باشید .
4- انشاءالله با اهمیت دادن به تذکرات فوق، حالت دلهره و اضطرابتان نیز از بین خواهد رفت همچنین با مطالعه کتب مفیدى که خدمتتان معرفى مى شوند .
5- در این زمان معرفى استاد اخلاق کار دشوارى است و راه خطرناکی. به شما پیشنهاد مى کنیم با قرآن بیشتر انس بگیرید قرآن زیاد خوانده و در آن تأمل و تفکر کنید و کلمات نورانى پیامبر و اهل بیت او علیهم السلام را دقت مطالعه کنید و با توسل به امام زمان و آباء گرامى اش از آن بزرگوار بخواهید دوستان خوب و با معرفتشان را با شما آشنا سازند، بگونه اى که با یقین به مقصود خود برسید نه با خیال و احتمال !
6- کتبى که سفارش میشود عبارتند از : 1- شمیم آشنایى تالیف دکتر سید محمد بنى هاشمى 2- تجربه شیرین ندامت تالیف محمد حسین یوسفی 3- رمز موفقیت تالیف سید مرتضى مجتهدى 2جلد 4- مجالس حضرت مهدى ع تالیف محمد رضا باقى اصفهانی 5- گفتارهایى پیرامون امام زمان تالیف دکتر سید حسن افتخار زاده 6- مقدمه توضیح المسائل حضرت آیت الله وحید خراسانى ( که ارزش چندین بار مطالعه را دارد )
عوامل پیشرفت و سقوط از منظر امام على (ع)
علل پیشرفت یک امت و نشانههاى سقوط در بیانى از امیرالمؤمنین (ع) نیز تبیین شده است که به آن اشاره مىشود حضرت فرمود: «یستدلّ على ادبار الدول باربع تضییع الاصول، والتمسک بالغرور، تقدیم الاراذل و تأخیر الافاضل؛(1) دولتها و جوامع زمانى به انحطاط گرایش پیدا مىکنند که اصول ارزشى از بین برود و نیرنگ به عنوان اصل ارزشى مورد قبول قرار گیرد، فرومایه گان سمتها و مسئولیتها را به عهده گیرند و کسانى که فاضلند منزوى شوند.
بنابراین اگر انسان با مطالعه دریافت اصول ارزشى در جامعه تضییع شده و تباه گردیده و نیرنگ و غرور و فریب جاى آن را گرفته و همچنین اگر پستهاى حساس جامعه در اختیار فرومایگان قرار گرفته و انسانهاى فاضل و شریف از تصدى آن مشاغل محرومند ، مىتواند استدلال کند که آن جامعه به سوى سقوط و انحطاط مىرود و اگر یافت که اصول ارزشى بر ارکان جامعه حاکم است، صداقت و امانت دارى و تلاش و کوشش و عدالت و آزادى در آن جامعه برجسته است وانسانهاى شریف و فاضل مسئولیتهاى گوناگون را به عهده دارند آن جامعه پیشرفت خواهد کرد.
در بیان دیگرى امام على (ع) فرمود: «یستدل على الادبار باربع، سوء التدبیر وقبح التبذیر و قلة الاعتبار وکثرة الاعتذار؛(?) بر ادبار دولتها به چهار چیز استدلال مىشود 1- بدى تدبیر 2- زشتى اسراف و تبذیر 3- کمى اعتبار 4- بسیار مغرور شدن و یا بسیار پوزش خواستن».
بر اساس این بیان اگر جامعهاى از مدیریت خوب بهرهمند نباشد و گرفتار اسراف و تبذیر و ریخت و پاش مالى باشد و از حوادث درس عبرت نگیرد و براى حوادث پیش بینى نشده، چارهاندیشى وآینده نگرى نداشته باشد و به دلیل خطاهایى که مرتکب مىشود پیوسته پوزش بطلبد یا پیوسته در دام غرور باشد. آن جامعه و دولت سقوط خواهد کرد. ولى در مقابل آن اگر جامعه از مدیریت و برنامه ریزى خوب برخوردار باشد و از اسراف و تبذیر دورى گزیند و از حوادث و رویدادها درس عبرت بگیرد و از خطاء و اشتباه بجاى عذرخواهى بعد از خطا اجتناب کند پیشرفت خواهد کرد، چنان چه همان حضرت فرمود: «حسن التدبیر و تجنّب التبذیر من حسن السیاسة؛(?) نیکویى تدبیر و دورى و اجتناب نمودن از اسراف از نیکویى سیاست است»..
?. شرح غرر و درر، ج 6، ص450، شماره 10965.
?. شرح غرر و درر، ج6،ص 449.
?. همان، ج 3، ص 385.
...........................................................................
منبع: ماهنامه پاسدار اسلام، شماره 298
عوامل پیشرفت
امروز ما باید کشور عزیزمان ایران را بسازیم. ساختن ایران عزیز، نیازمند چند عامل است. البته خداوند متعال همه امکانات، استعدادها و شرایط را براى انجام این مأموریت در اختیار ملت ایران قرار داده است؛ منابع عظیم زیر زمینى از نفت و گاز، معادن، زمینهاى کشاورزى، دریا، آب، موقعیت سیاسى و سوق الجیشىِ ویژه و منحصر به فرد ملت و کشور ایران؛ و از اینها مهم تر، ملتى با فرهنگ، مومن و پاک، انقلابى و مهم تر از همه خداوند یک هدیه استثنایى به ملت ایران داده است و آن عبارت است از جوانان مؤمن، پاک و هوشمند ایران اسلامى که بهترین جوانان عالم هستند. ما با اتکا به این استعدادها باید کشورمان را بسازیم و ان شاءالله با همت بلند شما این اتفاق خواهد افتاد.
ما براى ساختن کشور به چند عامل نیازمندیم. عامل اول، وحدت و انسجام است. یک ملت متحد و همدل، شکست ناپذیر است. یک ملت متحد مى تواند همه قله هاى ترقى و پیشرفت را فتح کند. دشمنان ما طى 27 سال گذشته به انحاء و روشهاى مختلف تلاش کردند بین صفوف متحد ملت ما خلل و خدشه وارد کنند.
عنصر دومى که باید مورد توجه قرار بدهیم عبارت است از کار. یک ملت با صحبت، وقت تلف کردن، توجه به مصرف و بهره مندیهاى کاذب به هیچ نقطه اى از تعالى نخواهد رسید. ملتهایى که قله هاى ترقى را فتح کرده اند، در یک دوره اى به طور فشرده و سنگین کار، تلاش و مجاهدت کرده اند.
جوانان عزیز! مردم مؤمن دشتى! خودتان را آماده کنید، کمربندها را ببندید، آستینها را بالا بزنید، همتها را براى یک دوره پرتلاش و مجاهدت سنگین براى ساختن ایران عزیز بسیج کنید. هرکس در هر کجا هست، باید یک عنصر فعال، دلسوز و مجاهد در راه ساختن ایران عزیز باشد. جوانان دشتى باید دشتى را بسازند، تنگستانیها تنگستان را و بوشهریها بوشهر را تا همه این نقاط این کشور مقدس و عزیز [آباد شود.]
عامل و عنصر دیگرى که ما نیاز داریم عبارت است از عدالت؛ عدالت محور و رکن جامعه اسلامى است. عدالت ستون خیمه جامعه نمونه است. عدالت رکن حاکمیت اسلامى است. عدالت روح انقلاب اسلامى است.
بدون عدالت پیشرفتى اتفاق نخواهد افتاد. بدون عدالت کشور ساخته نخواهد شد و بدون عدالت استعدادها و ذخایر انسانى و مادى شکوفا نخواهد شد. عدالت تضمین پیوند دلها و مهرورزى است.
عزیزان من! عدالت یعنى همه جاى کشور باید با هم پیشرفت بکند. عدالت یعنى امکانات کشور به طور عادلانه در همه این سرزمین توزیع بشود. عدالت یعنى جوانان عزیز دشتى به اندازه جوانان اصفهان، تبریز، مشهد و شیراز فرصت پیشرفت، ترقى و شکوفایى استعدادهایشان را در اختیار داشته باشند. عدالت یعنى اگر امکانى در یک نقطه از کشور هست، اول مردم آن نقطه و بعد مردم سایر نقاط کشور از آن استفاده کنند...